Recensie: De tweede stem van Elin Meijen

Waar gaat het boek over?

De tweede stem gaat over de onzekere Mette, die haar draai probeert te vinden op een nieuwe middelbare school. Als ze besluit zich aan te sluiten bij een musicalgroepje gaat het steeds beter. Iedereen is gek op haar zang (ze krijgt zelfs de hoofdrol!) en ze mag de regisseur helpen met het begeleiden van jongere toneelspelers.

Maar dan komt er ineens een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van haar vorige school en die ze hoopte nooit meer tegen te komen. De zangdocent is zelfs een van de redenen geweest dat Mette heeft besloten van school te wisselen. Wat is er gebeurd? En kan Mette het verleden achter zich laten?

Mijn recensie – zonder spoilers

De tweede stem was zo’n fijn boek om te lezen! Allereerst is het hoofdpersonage, Mette, een heel herkenbaar persoon. Ze is verlegen, maar toch ambitieus en gaat ook echt voor wat ze wil, een combinatie van persoonlijkheidskenmerken die je niet vaak ziet in boeken, maar wel degelijk bestaan in het echt. De rest van de personage waren ook erg realistisch, hoewel er hier en daar al eens een beetje een stereotiep personage inzat, stoorde dat niet echt, omdat het nog steeds realistische personages waren die meer waren dan hun stereotype.

Naast de personages, zat ook de verhaallijn erg goed in elkaar. Er is afwisseling tussen het heden en het verleden. Die afwisseling is erg goed gedaan, want je komt altijd net de informatie te weten die de vragen verklaard waar je nog maar net mee zit. Je moet dus nooit lang op je honger blijven zitten om antwoorden te krijgen.

Vooral het thema rond grensoverschrijdend gedrag is erg goed gedaan in dit boek. Wanneer je een boek leest over grensoverschrijdend gedrag, zijn dat meestal de ‘extreme’ verhalen, die uiteraard ook verteld moeten worden. Maar het is zeker nodig dat de minder extreme verhalen ook verteld worden, want het is nog steeds grensoverschrijdend gedrag, ook al is het niet seksueel getint. Zeker omdat dit boek gericht is aan tieners en jongeren, is het een belangrijk boek om op de markt te hebben rond dat thema.

De tweede stem is een boek waar iedereen zal doorvliegen, of je nu graag leest of niet, of je nu veel leest of niet. Maakt niet uit, dit boek leest als een trein. De tweede stem is dan ook onderdeel van de Blossom Books shorties reeks, een reeks van korte boeken voor jongeren die niet graag lezen of niet graag dikke boeken lezen. Het boek is dus onder de 200 bladzijden. Daarnaast leest het boek ook gewoon erg snel dankzij de vlotte schrijfstijl van auteur Elin Meijen. Het verhaal gaat erg snel en er zijn geen ‘opvulscènes’. Soms ging het verhaal zelfs iets té snel, maar dat is te vergeven omdat de opzet van de shortiesreeks wel is om korte, snelle en makkelijk te lezen boeken op de markt te brengen en in dat opzet is De tweede stem zeker geslaagd.

Of je nu graag leest of niet, of je wil eens een dun boek lezen tussen alle dikke boeken door, of je wil gewoon een fantastisch verhaal lezen, dan raad ik De tweede stem zeker aan!

*Ik heb een recensie-exemplaar van dit boek ontvangen van de uitgeverij, maar dat beïnvloedt mijn mening of de zaken die in deze recensie geschreven zijn niet. Bedankt aan L&M books en Blossom Books voor het exemplaar!*

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s